У Харкові затвердили важливі зміни: як рішення вплине на бюджет міста

Які пільги надали харківським підприємцям

У Харкові затвердили пільги зі сплати податків за землю та нерухомість фізичним, юридичним особам та ФОПам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради 30 квітня.

Згідно з рішенням депутатів, для фізичних, юридичних осіб і підприємців скасували податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки. Пільговий період триватиме з 1 квітня по 30 червня 2024 року.

Також за цей період ставка податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) становитиме 0%. 

Крім того, платникам єдиного податку четвертої групи надано стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.

У Департаменті бюджету і фінансів розповіли, що вказане рішення сприятиме підтримці бізнесу та громадян міста, які, попри постійні ризики, продовжують працювати на прифронтовій території. 

Пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці за умови надходження додаткової дотації з державного бюджету до бюджету громади.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що надані пільги призведуть до втрати близько одного мільярда гривень з міського бюджету. “Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати”, - пояснив рішення мер міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області анонсували зміни для аграріїв.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться