Аграрії Харківщини отримають 30% знижки: подробиці

У ХОВА розповіли про головні проблеми аграріїв

Аграрії Харківської області отримають 30% знижки на залізничні перевезення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник ХОВА зауважив, що Кабмін впровадив низку нових поліпшень для агровиробників на деокупованих територіях, при підготовці врахували пропозиції від Харківської ОВА.

За його словами, серед нововведень — переглянуті залізничні тарифи та анонсована 30% знижка для перевезень цим видом транспорту. “Адже наші аграрії вже третій рік під кулями й вогнем вивозять врожай прифронтових громад до західного кордону і південних портів для подальшої реалізації в інтересах держави. Проте повномасштабна війна настільки змінила економічну географію країни, що логістичні витрати найчастіше не дозволяли агробізнесу виходити навіть у "нуль", — зауважив Олег Синєгубов. 

У ХОВА зазначили, що знижена вартість для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з визначених залізничних станцій, допоможе зрівняти тарифні умови для всіх сільськогосподарських підприємств.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб планують розширити у Харківській області. Харківщина залишається лідером за кількістю переселенців. Усього в регіоні зареєстровано майже 528 тисяч ВПО. Яку допомогу надають переселенцям, читайте за посиланням.

Також з лютого цього року Всесвітня продовольча програма ООН  розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала діяльність в Харківській області. Хто та як може отримати грошову допомогу, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться