На базі Каразінського вузу хотіли відкрити СТО: подробиці

Прокуратура довела у Верховному Суді незаконність передачі в оренду будівлі найстарішого вишу Харкова

Верховний Суд підтримав позицію Офісу Генерального прокурора щодо протиправності передачі в оренду будівлі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. За рішенням суду її повернуть у розпорядження найстарішого вишу міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

Встановлено, що Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області передало в оренду приватному підприємцю нежитлове приміщення площею 435 м кв, що перебуває на балансі університету. Вартість майна складає 1,9 млн грн.

Відповідно до договору будівлю передали для розміщення станції технічного обслуговування та ремонту автотранспорту. Водночас вона може використовуватися за будь-яким на розсуд орендаря цільовим призначенням.

З огляду на незаконність договору оренди, Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова звернулася до господарського суду з позовом про визнання його недійсним та повернення майна університету.

Суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали законні доводи прокурора та відмовили у його задоволенні.

Наразі Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтвердив свої висновки про неможливість використання майна закладів освіти не за цільовим призначенням, скасував попередні судові рішення та повністю задовольнив позов прокурора.

У прокуратурі наголошують, що Закон України "Про освіту" визначає, що нежитлові приміщення, які становлять матеріально-технічну базу об’єктів освіти, не можуть використовуватися не за освітнім призначенням, а можуть бути передані в оренду виключно для діяльності, пов’язаної з навчально-виховним процесом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Центральний ринок Харкова фактично пустий. Людей дуже мало, а товари ніхто не купує. Це повʼязано з тим, що підприємці масово виїжджають з міста у тилові області України", – про таке пишуть проросійські пропагандистські пабліки.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували цей фейк – читайте за посиланням.

Читайте також: Графіки погодинних відключень у Харкові та Харківській області будуть подовжені з трьох до п'яти годин. Це пов'язано з проведенням аварійно-відновлювальних робіт в Об'єднаній енергосистемі України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Також енергетики звертають увагу на те, що через ремонтні роботи, які зараз ідуть в Харківській області, можуть виникати більш тривалі відключення електроенергії, ніж анонсовано. "Енергетики намагаються працювати якомога швидше, але обсяги робіт досить масштабні. До того ж, під час повітряних тривог персонал має залишати об'єкти, на яких ідуть ремонти, через питання безпеки, і це також подовжує час виконання аварійно-відновлювальних робіт. Сподіваємося на ваше розуміння і підтримку. Енергетики роблять все можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням в регіоні", – зазначають в обленерго. Деталі – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться