У Харківській області запровадили важливі зміни: подробиці

Скільки коштів виділено на компенсацію витрат

У Харківській області фермери можуть отримати компенсацію за розмінування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. За його словами, досягти цього вдалося завдяки спільній конструктивній роботі влади області з Кабінетом Міністрів України. 

“Кабінет Міністрів України затвердив для аграріїв 80% відшкодування вартості послуг державних та приватних операторів протимінної діяльності. Йдеться як і про власні земельні ділянки сільгосппризначення, так і орендовані”, - уточнив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА наголосив, що це дуже важлива ініціатива для агровиробників Харківщини, адже регіон залишається найзабрудненішим вибухонебезпечними предметами. Фактично або потенційно заміновано понад 1,2 мільйона гектарів земель, з них понад 570 тисяч гектарів — саме ділянки сільськогосподарського призначення. 

“Запроваджене рішення має дати поштовх до розвитку галузі: збільшити кількість гуманітарних саперів і нових машин для розмінування. Цього року на відповідну програму компенсації витрат у держбюджеті вже закладено 3 мільярди гривень. Вартість послуги визначається на відкритих торгах в системі Prozorro”, - повідомив Олег Синєгубов.

Він також анонсував інші ініціативи, які будуть запроваджені в агросфері.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аграрії Харківської області отримають 30% знижки на залізничні перевезення. У Харківській ОВА переконані, що знижена вартість для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з визначених залізничних станцій, допоможе зрівняти тарифні умови для всіх сільськогосподарських підприємств.




Джерело: https://t.me/synegubov/9118
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться