Що у Харкові робиться з бізнесом: подробиці

Понад чотири тисячі ФОПів припинили свою діяльність у Харкові

Протягом січня-травня 2024 року 5264 фізичні особи-підприємці виявили бажання відкрити власну справу та офіційно зареєстрували бізнес у Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, за цей же період 373 ФОП (переважно з деокупованих територій) обрали Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу.

Водночас 4242 фізичні особи-підприємці протягом січня-травня припинили діяльність, а 373 ФОП перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду. Станом на 1 червня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала понад 119 тис. осіб.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку підкреслили, що міська влада постійно підтримує підприємців Харкова та намагається акумулювати всі можливі ресурси для повернення бізнесу в місто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ДСНС – на фронт: уряд ухвалив скандальну постанову

Уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50 відсотків. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, опублікувавши повний текст постанови.

Журналісти порталу "Коментарі" спитали в експертів-політологів, як такий процес мобілізації та бронювання може вплинути на ситуацію в країні, зокрема і у Харкові.

Читайте також: На Харківщині масштабні лісові пожежі – рятувальники працюють під загрозою

На Харківщині вчора вдень ворог завдав масованих обстрілів по лісосмугам і житловим масивам прикордонних населених пунктів Чугуївського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За даними ДСНС, 5 лісових пожеж загальною площею понад 3300 га наразі ліквідовують рятувальники на території Харківської області.

Всього залучено 104 особи та 32 одиниці техніки, з них 72 рятувальника та 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Яка смертельна небезпека загрожує рятувальникам – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться