Харківщина б’є рекорди: такі аномалії пояснюють спеціалісти

Температурні рекорди у квітні на Харківщині пояснили синоптики

Квітень 2024 року за даними метеорологічних спостережень виявився на Харківщині рекордно теплим, з відхиленням середньої місячної температури від кліматичної норми на 4,0 – 5,4 °С. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Найбільш високі показники спостерігалися на південному сході області: +15,0…+15,3 °С, тобто значення, які характерні більше для травня. У північно-західній половині області було трохи прохолодніше: +13,1…+13,7 °С, але все одно значно перевищували норму.

Таким чином, попередні найтепліші квітні залишилися у минулому на усіх метеорологічних станціях, а саме: у 1975, 2000 та 2012 роках.

Аномально тепла погода трималась впродовж майже всього місяця внаслідок переважання субтропічних повітряних мас з півдня Європи та північної Африки.

Особливо теплою була перша декада, в окремі дні максимальна денна температура сягала по області до +30 °С!

Такі погодні аномалії є прямим наслідком потепління клімату, яке відчутно прискорилося в нашому регіоні за останні 20 років, пояснюють синоптики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Обстріл Харківщини: є загиблі та поранені

Сьогодні о 10:00 росіяни завдали ударів КАБами по автомобілю та приватному будинку в селищі Золочів Богодухівського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Внаслідок обстрілу загинули цивільний чоловік та жінка, які перебували в автівці.

Також спалахнули ще три автівки, які були неподалік місця влучання — постраждали 77-річний чоловік та жінка 74 років.

Усі обставини з‘ясовуються. Інформація оновлюється.

Читайте також: Наступ на Харківщину продовжується: ситуація залишається важкою

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Берестове, східніше Копанки Харківської області.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник, коментуючи ситуацію на Куп’янському напрямку, зазначив, що окупанти не відмовились від своїх стратегічних цілей, яких намагаються досягнути вже близько року, але успіху не мають.

Чому ситуація залишається важкою – читайте за посиланням.

У Харкові було чутно вибухи – що відомо



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться