По Харківській області оголосили новий небезпечний прогноз

Що відбуватиметься у Харківській області сьогодні та завтра

Жителів Харкова та області попередили про нову загрозу - синоптики повідомляють про небезпечні гідрологічні явища. Про це повідомили “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

За даними спеціалістів центру, у Харківській області у період 13-14 лютого зберігатиметься тепла, волога погода з опадами у вигляді дощу.

“Протягом наступних трьох діб на річках Харківської  області продовжиться формуватися невеликий паводок з підйомами рівнів води на 0,10 – 0,40 м за добу над поточними рівнями. Можливий вихід води на понижені ділянки заплав р. Сіверський Донець, малих річок Харківської області (I рівень небезпеки, жовтий)”, - йдеться у повідомленні.

II рівень небезпеки, помаранчевий оголошено у зв'язку з можливим досягненням позначок часткового затоплення населеного пункту на р. Лопань у районі смт Козача Лопань.

Також у центрі повідомили про результати огляду режиму водних обʼєктів на річках Харківської області.

“Відлига, яка розпочалася наприкінці декади, призвела до сніготанення, сприяла початку формування невеликого паводку на річках Харківської області. У період 9 – 12 лютого на річках області відмічався повільний ріст рівнів води на 1 – 8 см на кінець періоду”, - повідомили синоптики.

За даними спеціалістів центру, станом на 12 лютого вода утримується на понижених ділянках заплав р. Сіверський Донець біля м. Ізюм та р. Лопань біля смт Козача Лопань (без негативних наслідків).

“На 12 лютого на р. Сіверський Донець біля с. Протопопівка, на р. Уди біля смт Пересічне, р. Лопань у районі смт Козача Лопань та на Печенізькому водосховищі зберігається льодостав, але спостерігаються процеси його руйнування (тріщини та вода на льоду)”, - зазначили синоптики.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові та області проведуть масштабні перевірки. Будуть контролювати небезпечні об'єкти.

У Харкові та області через пожежу на нафтобазі стався вилив нафтопродуктів у річку. Детальніше про екологічну ситуацію читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться