Харків отримає близько 500 мільйонів гривень міжнародної допомоги

Харків підписав меморандум з ЮНІСЕФ

Харківська міська рада і Представництво дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні 21 травня підписали Меморандум про співпрацю щодо гуманітарного реагування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Документ засвідчує тісну та довготривалу співпрацю сторін та їхні наміри продовжувати розвивати партнерство у сферах водопостачання, санітарії, покращення комунальних послуг включно з системами водо- та теплопостачання, а також освіти.

За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, ЮНІСЕФ активно допомагає місту з початку війни, і завдяки підписанню цього меморандуму вдасться суттєво посилити підтримку КП "Харківводоканал".

"Я дякую ЮНІСЕФ за ефективну роботу та допомогу нашому місту. Для нас дуже важливо зараз пробурити нові артезіанські свердловини, знайти додаткові когенераційні установки та газові турбіни до початку наступного опалювального сезону. І саме в цих питаннях нас підтримують наші партнери",  - зазначив мер.

Своєю чергою голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде запевнив, що організація й надалі підтримуватиме місто. Зокрема, на новий пакет допомоги буде спрямовано близько 500 млн грн.

"Йдеться про послуги з водозабезпечення, допомогу з генераційними потужностями та про можливість облаштувати класи ще на одній станції метро", - розповів Мунір Мамедзаде.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти завдали масованого ракетного удару по Харкову

Через обстріл постраждали цивільні підприємства, на одному з яких сталася пожежа у цеху з папером. Відомо про сімох загиблих та 20 поранених. Деталі жахливого обстрілу – за посиланням.

Читайте також: Мешканців Харкова просять про допомогу для тварин з евакуації

У КП "Центр поводження з тваринами" зазначили, що до міського притулку привозять багато собак, евакуйованих з прикордонних районів Харківщини, де ворог активізував бойові дії.

Місць у вольєрах для розміщення тварин бракує, тому притулок просить харків’ян та мешканців області допомогти з будками для собак.

Привезти будку можна щодня, з 9:30 до 16:00, за адресою: пр. Гагаріна, 358.

"Якщо ви територіально знаходитеся в Харкові, працівники притулку можуть забрати її самостійно. Звертатися за тел.: (0800) 50-43-14 або (067) 920-79-04", – зазначають у КП.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться