Ігор Терехов після «прильотів» у Харкові: «Нам потрібна ППО»

Мер Харкова зазначив, що Харків можливо убезпечити від таких ракетних ударів

Міський голова Харкова Ігор Терехов учора після ракетний ударів по місту відповів на питання журналістів та зазначив, що над Харковом необхідно закрити небо, щоб уберегти людей та місто від жахливих ракетних ударів.

"Ви бачите, що сьогодні Харків потерпає від обстрілів. Тільки що були прильоти, вибухи, ракетами, як ми розуміємо, С-300, які були спрямовані з російської федерації. Це цивільні об’єкти, житлові будинки, медичний центр, які постраждали.

Що нам потрібно? Перш за все нам потрібно перемогти у цій війні – і це все скінчиться. Крім цього, на теперішній час – системи ППО, які би закрили нам небо. Це дуже потрібно зараз для міста Харкова", - сказав мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов повідомив про стан постраждалих в Харкові (ФОТО)

16 січня після 21:42 окупанти завдали 2 удари по Харкову ракетами С-300 зі сторони російського Белгорода. У Холодногірському районі пошкоджені фасади близько 20 багатоквартирних житлових будинків, приміщення приватної медичної установи, знищені 14 автівок. Огляд триває. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ранковому зведенні, інформують "Коментарі. Харків".

Внаслідок обстрілу постраждали 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Із них трьом - надали допомогу на місці.

Станом на зараз у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах.

Крім того рятувальники евакуювали 30 людей.

Стало відомо, де сталися "прильоти" в Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

Учора пізно ввечері російські війська завдали ракетних ударів по житловій забудові у центрі Харкова. Очільники Харкова та Харківської ОВА повідомили про постраждалих та значні руйнування.

РФ влучила у проїжджу частину та у житловий триповерховий будинок, попередньо, ракетами С-300, повідомив очільник поліції області Володимир Тимошко.

"Серед поранених військових немає, всі цивільні. Влучання по цивільному об'єкту, в якому живуть звичайні жителі Харкова, у центрі, що знову вказує на те, що це терористичний акт, зроблений з метою залякування і знищення населення. Це геноцид. Це будинок старої забудови", — сказав Тимошко.

За його словами, пошкоджена також лікарня навпроти будинку, де було влучання. У медичному закладі було загоряння двох поверхів. Поранених серед персоналу немає, пацієнтів на момент удару не було.

Подробиці, фото та відео – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться