Міжнародні партнери продовжують допомагати усувати наслідки ворожих обстрілів по Харківщині

Міжнародні організації долучаються до ліквідації наслідків жахливих ракетних ударів

Команда Фонду "Партнерство за сильну Україну" одна з перших долучилася до усунення наслідків ворожих ударів по середмістю Харкова, які сталися наприкінці грудня та на початку січня. Партнери продовжать допомагати будматеріалами для першочергового ремонту в пошкоджених адмінбудівлях, закладах освіти та охорони здоров’я. Про це йшлося під час засідання заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками Фонду який впроваджується компанією Chemonics International Inc, інформують "Коментарі. Харків".

"Дякуємо за увагу та допомогу Харківщині в цих напрямках. Робота з усунення наслідків ворожих обстрілів по середмістю обласного центру триває, в тому числі за підтримки інших регіонів країни та волонтерів. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва", - зазначив Євген Іванов.

Також під час зустрічі обговорили підтримку проєктів, націлених на посилення безпекової ситуації на деокупованих територіях Харківщини. Так, представники Фонду "Партнерство за сильну Україну" бажають допомогти правоохоронцям Харківщини, зокрема підтримати проєкт "Поліцейський офіцер громади". Пілотною стане Ізюмська міська територіальна громада.

"Для нас важливо, аби правоохоронці на деокупованих територіях продовжували свою ефективну роботу, захищаючи цивільне населення. Збиратимемо потребу та готові допомогти з матеріально-технічним забезпеченням. Наприклад автомобілями, тепловізорами, камерами відеоспостереження, технікою для оснащення робочого простору тощо", - зазначив спеціаліст із питань безпеки громад Фонду "Партнерство за сильну Україну" Астріт Істрефі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов повідомив про стан постраждалих в Харкові (ФОТО)

16 січня після 21:42 окупанти завдали 2 удари по Харкову ракетами С-300 зі сторони російського Белгорода. У Холодногірському районі пошкоджені фасади близько 20 багатоквартирних житлових будинків, приміщення приватної медичної установи, знищені 14 автівок. Огляд триває. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ранковому зведенні, інформують "Коментарі. Харків".

Внаслідок обстрілу постраждали 17 цивільних: 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Із них трьом - надали допомогу на місці.

Станом на зараз у медзакладі перебуває 13 потерпілих: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також  у важкому стані 39-річна жінка. Інші - у середньому та легкому станах.

Крім того рятувальники евакуювали 30 людей. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться