Батьки відмовляються виїжджати: на Харківщині оголосять примусову евакуацію дітей

Батьки 225 дітей Куп’янська написали відмови від евакуації

Батьки чи опікуни усіх дітей, які наразі залишаються в Куп’янську на Харківщині, відмовляються виїжджати з міста. Про це в етері національного телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Куп’янської МВА Андрій Беседін, інформує портал "Коментарі".

Очільник громади зазначає, що місто щодня та щоночі потерпає від обстрілів, тому по всій Куп’янській громаді робота з евакуації проводиться постійно.

"Якщо ми кажемо про Куп’янську громаду, в якій на зараз перебуває 225 дітей, то ця підготовка йде постійно, зараз це питання обговорюється, питання вирішуються. Що стосується можливості зараз виїзду людей, то всі алгоритми відпрацьовані, всі можливості є. І найголовніше, від людей залежить не наражати себе та своїх близьких на небезпеку. На жаль, ніхто не погоджується виїжджати. На сьогодні написані відмови від обов’язкової евакуації  всіма 225 батьками або опікунами, які залишаються з дітьми", — сказав Андрій Беседін.

У місті наразі обговорюють питання оголошення примусової евакуації сімей із дітьми.

"Ворог збільшує обстріли та збільшує обстріли саме з важкого озброєння. Це керовані авіабомби, 500-кілограмові снаряди, які щодня падають на міста та на територію громади", – повідомив начальник Куп’янської МВА.

Він також зауважив, що місця для проживання тих, кого вивезуть із Куп’янська, передбачені в Харкові. Весь алгоритм відпрацьований, є гаряча лінія, де приймають заявки на евакуацію. Тим, хто захоче виїхати в глиб України вже з Харкова, нададуть і таку можливість.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російська армія не полишає спроб прорвати оборону наших військ біля Синьківки та Табаївки

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали населені пункти Вовчанськ, Великий Бурлук, Синьківка Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Охрімівка, Мілове, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться