Люди на Харківщині продовжують наражати на небезпеку рятувальників

Місцеві мешканці підпалюють траву та сміття, чим спричиняють сильні пожежі в екосистемі

Окрім обстрілів в Харківській області, через які стаються пожежі, рятувальникам доводиться виїжджати на ліквідацію загорянь в екосистемах, у чому вже винуваті частіше за все місцеві мешканці.

За даними обласного главку ДСНС, учора зранку ворог завдав авіаудару по прикордонному місту Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок обстрілу частково була зруйнована одноповерхова будівля місцевого навчального закладу. В одному з приміщень сталось загоряння на площі 5 кв.м. Вогнеборці швидко загасили пожежу після чого проводили роботи з розбиранню завалів та обстеженню зруйнованої частини будівлі. До ліквідації наслідків ворожого обстрілу були залучені підрозділи ДСНС та вогнеборці місцевої пожежної команди з селища Вільча. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

О 19:28 бійці того ж підрозділу вдруге виїхали на ліквідацію пожежі у місті Вовчанську, спричинену ворожим обстрілом. У зв’язку з повторним обстрілом рятувальники були змушені повернутися до місця дислокації.

За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи 43 рази залучались на гасіння пожеж у природних екосистемах, пов’язаних з горінням торішньої сухої трави та очерету. Вогнем випалено територію площею понад 15 га. Як завжди, причиною таких пожеж стає нехтування людьми правил пожежної безпеки чи навмисне випалювання сухостою.

Як такі пожежі загрожують життю рятувальників та місцевому населенню, а також яке покарання може бути за спалювання сухостою та сміття – читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російська армія не полишає спроб прорвати оборону наших військ біля Синьківки та Табаївки

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали населені пункти Вовчанськ, Великий Бурлук, Синьківка Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Охрімівка, Мілове, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться