Екосистему в Харківській області знищують самі мешканці

Окрім щоденних обстрілів, через які стаються пожежі, вогню рятувальникам додають ще й місцеві мешканці

Протягом доби з 4 по 5 березня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. За добу рятувальники 41 раз виїжджали на ліквідацію пожеж, з яких лише дві були спричинені ворожими обстрілами. Все інше – це побутові пожежі та загоряння в екосистемах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Протягом доби рятувальні підрозділи ДСНС загасили 2 пожежі, спричинені ворожими обстрілами, у м. Вовчанську.

Близько 23:00 рятувальники 47-ї частини ДСНС разом із вогнеборцями місцевої пожежної команди із с. Вільча виїхали на ліквідацію наслідків першого ворожого обстрілу. Снаряди поцілили по приватному будинку, який загорівся на площі 200 кв.м. Працювати довелось під постійними повторними обстрілами. Проте рятувальникам вдалось зберегти від знищення вогнем гараж та сусідній одноповерховий будинок на 4 квартири.

Вже після опівночі бійці 66-ї частини ДСНС також були залучені до гасіння іншої пожежі, яку спричинили окупанти у Вовчанську. І цього разу їхньою мішенню стала приватна оселя. Площа пожежі склала 120 кв.м. Роботі рятувальників також заважали повторні обстріли.

За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи здійснили 32 виїзди на гасіння пожеж у природних екосистемах. Горіла торішня суха трава, гілля, сміття та очерет на відкритих місцевостях. Вогнем випалено територію площею понад 18 га. Причина виникнення подібних пожеж незмінна – нехтування правилами пожежної безпеки та навмисне випалювання сухостою. Чим це небезпечно для самих рятувальників та мешканців області, та яке покарання може бути за спалювання трави та сміття – читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Батьки відмовляються від евакуації: на Харківщині оголосять примусовий вивіз дітей

Батьки чи опікуни усіх дітей, які наразі залишаються в Куп’янську на Харківщині, відмовляються виїжджати з міста. Про це в етері національного телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Куп’янської МВА Андрій Беседін, інформує портал "Коментарі".

Очільник громади зазначає, що місто щодня та щоночі потерпає від обстрілів, тому по всій Куп’янській громаді робота з евакуації проводиться постійно.

У місті наразі обговорюють питання оголошення примусової евакуації сімей із дітьми.

Читайте також: Російські війська зменшили кількість атак, проте не полишають спроб прорвати оборону наХарківщині



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться