Масштабні пожежі на Харківщині: хто в цьому винен

Рятувальники 16 разів виїжджали на пожежі в екосистемах

Протягом доби рятувальні підрозділи ДСНС загасили 2 пожежі у Ізюмському та Чугуївському районах, спричинені ворожими обстрілами на Харківщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За минулу добу пожежно-рятувальні підрозділи 16 разів виїжджали на гасіння пожеж у природних екосистемах. Горіла торішня суха трава, гілля, сміття, хвойна підстилка та очерет на відкритих місцевостях. Вогнем випалено територію площею понад 14 га. Причина виникнення подібних пожеж незмінна – нехтування правилами пожежної безпеки та навмисне випалювання сухостою.

Рятувальники закликають: коли спалюється сухостій – гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах.  Випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, – може призвести до детонування боєприпасів, що не розірвались, та інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв.

Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях. За вчинення таких дій передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Удар Шахедами по Харківщині: в ДСНС показали жахливі наслідки (ФОТО)

В результаті обстрілу частково зруйнована одноповерхова адміністративна будівля навчального полігону одного з навчальних закладів системи ДСНС. Також горіли конструктивні елементи перекриття та даху даної споруди. Площа пожежі склала близько 150 кв.м. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Читайте також: Мешканці Харкова платять за розподіл газу, проте гроші на потрапляють на рахунки

З початку року понад 430 платежів за розподіл газу не вдалося ідентифікувати у Харківській міській філії "Газмережі". Основна причина – не було вказано дані платника та особовий рахунок у призначенні платежу. Тому фахівцям Харківської міської філії "Газмережі" не вдалося ідентифікувати понад 430 таких платежів. Що робити, якщо ваш платіж не було ідентифіковано і він не зарахувався на особовий рахунок – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться