На Харківщині судитимуть працівницю ліцею: що вона скоїла

В результаті проведення тендеру обрали дорожчу пропозицію

У Харківській області бухгалтерка ліцею завдала спричинила збитки державі у сумі майже 1,5 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 59-річної жінки за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, що головна бухгалтерка ліцею у м. Люботин, яку призначено уповноваженою особою з питань публічних закупівель, прийняла рішення про проведення процедури відкритих торгів. Тендер стосувався виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт цього ліцею через руйнування внаслідок російського обстрілу.

До участі у закупівлі були допущені двоє учасників: один з ціновою пропозицією 2 400 000 гривень, інший — 3 830 000 гривень. Головна бухгалтерка ліцею з фіктивних причин відхилила найбільш економічно вигідну пропозицію. У результаті торгів було перераховано кошти у сумі 3 830 000 гривень приватному підприємству за виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Відповідно до висновку судової економічної експертизи, головний бухгалтер спричинила збитки державі у сумі майже 1,5 млн гривень.

Бухгалтерці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харківський виш оголосив тендер на майже 4 млн грн




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться