Під Харковом люди майже не спалили власне село (ФОТО)

Ціле село у передмісті Харкова опинилось під загрозою через велику пожежу сухої трави

13 березня близько 17-ї години сталась чергова пожежа сухої трави на відкритому просторі на околиці с. Слобідське Харківського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Вітряна погода сприяла швидкому поширенню полум’я на велику площу. І тільки, коли фронт вогню почав підходити до меж людських поселень, мешканці забили на сполох і викликали рятувальників.

Але на той момент загальна площа пожежі вже досягла 7 га. На її ліквідацію і рятування села було направлено 10 оперативних підрозділів ДСНС з Харкова у складі 10 пожежних автоцистерн та більш ніж 50 осіб особового складу.

Складність пожежогасіння полягала у наявності сильних поривів вітру, заболоченій місцевості та великої маси густої сухої рослинності і чагарників.

"Причиною такого лиха стала безвідповідальність людей, котрі самі ж спалюють сміття і торішній сухостій. Щоб впоратись з вогнем та зберегти людське житло, надзвичайникам знадобилось понад 13 годин", – повідомили в ДСНС.

Загалом минулої доби рятувальники Харківщини 91 раз виїжджали на гасіння пожеж у природних екосистемах. Як видно, статистика цих пожеж щодня збільшується. За добу вигоріло близько 100 га сухої трави, гілля, сміття та очерету на відкритих місцевостях. Причина виникнення подібних пожеж незмінна – нехтування правилами пожежної безпеки та навмисне випалювання сухостою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти вночі обстріляли Харків та область (ФОТО)

14 березня приблизно о 4:00 ворожий безпілотник влучив по території Шевченківського району м. Харкова. Пошкоджено житлові будинки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

О 5:00 збройні сили рф завдали вже ракетний удар по цьому ж району: пошкоджено нежитлову будівлю. За попередніми даними, ворог вдарив ракетою типу С-300 з території бєлгородської області рф. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що обійшлося без постраждалих.

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, сьогодні вночі ворог здійснював масований обстріл БПЛА по обʼєктах телевізійної інфраструктури області. На частині тривають відновлювальні роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться