У Харківському університеті попрощалися з професором

Володимир Прокопенко пройшов шлях від студента до професора Каразінського університету

15 березня 2024 року пішов з життя доктор філософських наук, професор, заступник декана філософського факультету з наукової роботи, професор кафедри теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада Каразінського університету Володимир Володимирович Прокопенко. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

picture

Володимир Володимирович навчався на філософському факультеті (1986). У 1994–2004 роках працював на кафедрі філософії і політології Харківського національного університету внутрішніх справ. З 2004 року працював на кафедрі теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада філософського факультету Каразінського університету.

Багато років Володимир Володимирович був заступником голови та членом спеціалізованих вчених рад Каразінського університету, головою і членом разових спеціалізованих вчених рад. Він входив до редколегії Вісника Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна "Філософія. Філософські перипетії", був одним із засновників (1996 рік) першої в Україні та третьої у світі філософської кафедри ЮНЕСКО "Кафедра філософії людського спілкування".

Володимир Прокопенко був членом оргкомітетів і відповідальним редактором матеріалів щорічних міжнародних наукових конференцій, членом оргкомітетів міжнародних наукових конференцій.

Володимир Прокопенко є автором понад 100 наукових праць, його публікації та відеолекції привертають увагу філософської спільноти. Володимир Володимирович викладав базові курси бакалаврам, магістрам і аспірантам філософського факультету, керував науковими дослідженнями аспірантів, кваліфікаційними бакалаврськими й магістерськими роботами.

"Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям, колегам, розділяємо гіркоту втрати. Світла пам’ять про Володимира Володимировича, справжнього професіонала, чудову та мудру людину назавжди залишиться в наших серцях", – написали в університеті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Рятувальники опублікували кадри наслідків "прильоту" по Харкову: є загиблі

Сьогодні близько 13:00 російські окупанти завдали удару по місту. На території виробничої будівлі одного з підприємств виникло загоряння на площі понад 2000 кв. м. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

"На місці події виявили тіло загиблої людини. Також відомо про 5 постраждалих. Під завалами ще можуть бути люди.

Тривають аварійно-рятувальні роботи та гасіння пожежі. Працюють усі необхідні служби", – написали в ДСНС. Фото – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться