Псевдоволонтера викрили у Харкові: що вчинив чоловік

Наразі встановлено понад десять потерпілих від дій шахрая

Чоловік пропонував допомогу з евакуацією людей і домашніх улюбленців, брав передплату і не виходив на зв'язок. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що загрожує чоловіку за вчинене правопорушення, інформує портал "Коментарі".

“За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 35-річному чоловіку за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

 У прокуратурі пояснили, що за даними слідства, чоловік, раніше судимий за вчинення корисливих злочинів, у лютому 2024 року розмістив на онлайн-платформі оголошення. В них він пропонував допомогу у вивозі людей та домашніх улюбленців, у тому числі з прифронтових територій. Однак після отримання передплати нібито на бензин, яку потерпілі переказували на карту чоловіка, так званий “волонтер” переставав виходити на зв’язок. 

У прокуратурі повідомили, що наразі встановлено понад десять потерпілих, які постраждали від дій шахрая. “Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводить ВП №1 ХРУП 1 ГУПН в Харківській області”, - йдеться у повідомленні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські у Харківській області виявили "підпільне виробництво цигарок”, складу та канали збуту продукції. Було вилучено цигарок майже на мільйон гривень - продукцію продавали без марок акцизного збору. Що загрожує порушникам, читайте за посиланням.

Читайте також: Поліцейські зупинили автомобіль без номерів: водій дістав гранату

У поліції розповіли, що правоохоронці зупинили водія, а він поводив себе зухвало та став погрожувати боєприпасом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться