У продавця на Харківщині вилучили товар: причини

У Харківській області тривають перевірки продажу підакцизних товарів

У Харківській області поліцейські викрили факт незаконного продажу підакцизних товарів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

3 квітня у місті Ізюм 49-річний місцевий житель продавав тютюнові вироби з рук. Товар не мав марок акцизного збору. Правоохоронці вилучили у чоловіка понад 300 пачок цигарок на суму близько 15 тисяч гривень.

Щодо громадянина поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Санкція статті передбачає штраф від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

У поліції повідомили, що зібрані матеріали направлені до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські у Харківській області виявили "підпільне виробництво цигарок”, складу та канали збуту продукції. У поліції повідомили, що було вилучено цигарок майже на мільйон гривень - продукцію продавали без марок акцизного збору. Що загрожує порушнику, читайте за посиланням

Також правоохоронці Харківщини продовжують перевірки в місті та області на предмет ДРГ, незаконної зброї та наркотиків. Скільки осіб затримали правоохоронці минулої доби, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться