Проігнорував повістки: яке покарання отримав мешканець Харківщини

Чоловік проігнорував дві бойові повістки

В Харківській області покарали мешканця Ізюмщини - він проведе за ґратами три роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“Суд апеляційної інстанції призначив 28-річному чоловіку покарання у виді трьох років позбавлення волі. Його визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що чоловік отримав бойову повістку в листопаді 2022 року. Він мав прибути до першого відділу Ізюмського РТЦК та СП для проходження військової служби під час мобілізації.

“Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах”, - повідомили в обласній прокуратурі.

Також наголосили, що чоловік не з'явився по бойовій повістці до Ізюмського РТЦК та СП, будучи придатним за станом здоров'я для проходження військової служби згідно з довідкою військово-лікарської комісії  та не маючи правових підстав на відстрочку від призову, на військову службу під час мобілізації.

Згодом чоловіку було повторно вручено повістку, проте і на цей раз він зʼявився.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. 

Суд визнав винним чоловіка вироком від 28 березня 2023 року та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбування призначеного йому покарання з випробуванням строком на два роки. 

Не погодившись із вказаним вироком, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку. Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Дніпровського апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено.

Вирок апеляційного суду набрав чинності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Харківщини допомагали чоловікам перетинати кордон. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться