У Харкові перекрили доступ до річки: що сталося

Батько і донька вирішили “збільшити” територію земель приватної власності

Прокуратура вимагає знести самовільно встановлений паркан, який обмежує доступ до річки Харків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

“Київська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради та ГУ Держгеокадастру в Харківській області до двох фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою водного фонду та стягнення завданої шкоди”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

У ході розслідування було встановлено, що у Харкові по вул. Лазківка-Лужок розташовані земельні ділянки. Право приватної власності на них належать 36-річній жінці та її 60-річному батьку. На частині земель розташований житловий будинок, він також належить вказаним особам, інша частина відноситься до земель сільськогосподарського призначення.

“Батько і донька вирішили “збільшити” територію та, не маючи правових підстав, побудували з обох боків паркан у межах прибереженої захисної смуги річки Харків, самовільно зайнявши таким чином прилеглу земельну ділянку”, - розповіли у прокуратурі. При цьому зазначили, що дії осіб унеможливлюють забезпечення вільного доступу до берега річки, а це суперечить вимогам законодавства. Крім того, прибережна захисна смуга відноситься до земель водного фонду, і такі земельні ділянки можуть перебувати у приватній власності. 

“Самовільним зайняттям земельної ділянки завдана шкода на суму майже 200 тисяч гривень її законному власнику – Харківській міській територіальній громаді”, - підкреслили у прокуратурі.

До теперішнього часу земельна ділянка не звільнена від самовільно збудованого паркану. У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду. Провадження у справі відкрито Господарським судом Харківської області. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємець у Харкові самовільно зайняв земельну ділянку




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться