У Харкові «любитель дорогого одягу» заплатить за дюбелі півмільйона гривень

Минулого року міська поліклініка закуповувала дорогий одяг, цього року – ремонтуватимуть приміщення клініки за завищеними цінами

КНП “Міська поліклініка №24” провела два тендери на ремонт п’ятого поверху на загальну суму 10,97 млн грн. Традиційно кошториси на ремонтні роботи у цій поліклініці з суттєвими переплатами. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Так, за результатами торгів поліклініка планує укласти угоду на капітальний ремонт внутрішніх приміщень правого крила та коридору з ФОП Зайцев Володимир Олександрович вартістю 6,46 млн грн, на ремонт лівого крила вартістю 4,51 млн грн –  з ФОП Рєзнік Юлія Михайлівна.

ХАЦ пройшовся по кошторисам у тендерній документації.

По-перше, ФОП Зайцев завантажив кошторис, в якому планується закупити 250 000 дюбелів на суму понад півмільйона гривень.

picture

Така кількість вказана і в відомості ресурсів, і в локальних кошторисах на роботи.

"І тут два варіанти: або це помилка кошторисника, або намагання підрядника завищити вартість робіт мінімум на пів мільйона гривень. Справа в тому, що в кошторисі на ремонт частини четвертого поверху та другого крила п’ятого поверху кількість дюбелів у сто разів менша", – зазначають антикорупційники.

До речі, вартість одного дюбеля також завищена, адже ціна в будмаркетах становить 1-1,5 гривень за штуку. Зазвичай упаковку зі ста штук продають по 100 гривень.

"Рухаємось далі: безпороговий металопластиковий блок розмірами 900х1200 Зайцев прописав у кошторисі по 14742 грн. А ось в угоді, яку поліклініка уклала на початку року, такі блоки коштували менше 8000 гривень", – повідомили у ХАЦ.

Змішувачі для умивальників теж значно подорожчали: в угоді, підписаній на початку року, поліклініка купувала по 1500 гривень за одиницю, а зараз вже по 2500 гривень.

В обох кошторисах вартість лінолеуму близько 700 гривень за квадрат, що в півтора рази вище середньої ціни такого лінолеума.

Щодо плит для стелі “Армстронг”, то у Юлії Рєзнік вартість квадратного метра становить 600 гривень, а у ФОП Зайцев – 833 грн за кв. м. При при цьому в кошторисі прописали конкретні плити BIOGUARD ACOUSTIC. У магазині “Атлант”, наприклад, вартість квадратного метра цих плит становить 522 грн.

В обох підрядників фактично вдвічі завищені ціни на електропровід.

picture

За провід, який в “Епіцентрі” коштує 28 грн за погонний метр, планують платити 65 грн.

Утричі дорожче обидва підрядники прописали самовирівнювальну суміш.

Ціна популярної суміші в магазині – 14,4 грн за кілограм, а в кошторисі бачимо по 41,17 грн за кілограм.

picture

Нагадаємо, що саме поліклініка №24 минулого року “відмітилась” закупівлею коштовного одягу та аксесуарів. Після публікації ХАЦ про ці закупівлі керівник медзакладу Максим Бабак був відсторонений та призначена перевірка закупівель.

Але Бабака не звільнили, він і зараз керує медустановою.

При цьому ХАЦ регулярно фіксує, як ця поліклініка укладає угоди за завищеними цінами з одними й тими самими ФОПами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області оновили графіки відключення світла з 6 по 10 травня

В АТ "Харківобленерго" опублікували таблицю з годинами вимкнень, інформує портал "Коментарі". Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете дізнатися про це у документі за посиланням.

Читайте також: У Харківській області розпочинаються перевірки по багатоквартирних будинках



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться