Шпигував на кордоні: на Харківщині судитимуть місцевого мешканця

Затримано інформатора з кримінальним минулим, який допомогав ворогу послабити оборону на північному кордоні Харківщини

За даними слідства, раніше неодноразово судимий чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, допомогав ворогу. Через месенджер "Телеграм" він почав спілкуватись з представником російської спецслужби.

Чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під виглядом пересічного громадянина він обходив прикордонну місцевість, збирав дані та надсилав представнику рф у форматі тексту з вказівками координат.

Правоохоронці задокументували щонайменше 18 фактів передачі ворогу таких даних.

Вказана розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Також встановлено, що чоловік має сталі проросійські погляди, тому гроші за допомогу ворогу він не отримував.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Білому Колодязі. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Гуманітарну допомогу видаватимуть два дні у Харківській області

9 та 10 травня у громаді на Харківщині планується видача благодійної продуктової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку проводить БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків". Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають на території громади.

Крім того, 10 травня від Харківської обласної організації Червоного Хреста планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги (розкладачки) для родин.

Де та як отримати допомогу – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові оголосили конкурс на відновлення Північної Салтівки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться