Писав вірші проти України та вивчав ракети: у Харкові судитимуть «любителя руського миру»

Публічно вихваляв «руський мир» і ностальгував за радянським минулим — викрито харків’янина

За даними слідства, харків’янин, будучи прихильником так званого "руського миру" та всього радянського, активно ділився своїми поглядами в інтернеті. У забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники" чоловік поширював дописи, у яких прославляв "освободителей" і схвально відгукувався про загарбницькі дії рф в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Також підозрюваний ностальгував за радянськими часами і запевняв, що "русский вечен и русский дух неистребим". 

Проведена семантико-текстуальної експертизи мовлення підтвердила протиправний характер висловлювань чоловіка.  

Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваного виявлено техніку і пристрої з доказами протиправної діяльності, а також "збірку" антиукраїнських віршів, записаних від руки, та "конспекти" з характеристиками різних видів ракет.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чоловіку в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, в тому числі повторно (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування проводить ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — головний оперативно-розшуковий відділ 4-го прикордонного загону (м. Харків) ДПС України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Обстріл Харкова "шахедами" та ракетами: що відомо (ФОТО)

Вночі та зранку окупанти били по Харкову "шахедами" та завдавали ракетних ударів. Уламки ворожих "Шахедів" зафіксовані в чотирьох локаціях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Подробиці атаки – за посиланням.

Читайте також: Для Харкова та області опублікували новий графік відключень електроенергії

АТ "Харківобленерго" опублікували таблицю з годинами вимкнень електроенергії для Харкова та населених пунктів Харківської області з 21 по 25 травня включно.

Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете про це дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться