У Харківській області сталася трагедія: що стало причиною

Три людини загинуло внаслідок пожежі у селищі Краснопавлівка Лозівського району

22 січня о 18:20 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що у селищі Краснопавлівка Лозівського району Харківської області, горить квартира на 1-му поверсі багатоквартирного двоповерхового житлового будинку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

По прибуттю на місце події вогнеборців було встановлено, що в кімнаті горять домашні речі на площі 9 кв.м. Під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіла трьох осіб: чоловіка та двох жінок.

Вже о 19:09 вогонь вдалось локалізувати та о 19:30 ліквідувати. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Від ДСНС було залучено 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу.

Рятувальники ДСНС Харківщини попереджають: найпоширенішими причинами виникнення займань у помешканнях людей є паління у ліжку, несправність та перенавантаження електромережі, недбале ставлення до стану пічного опалення.

Тож, рятувальники звертаються до мешканців Харківщини із проханням дбати про пожежну безпеку у власному житлі та надають практичні поради як запобігти трагедії:

• не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

• якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;

• біля кожної печі перед топковим отвором має бути захисний металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м;

• усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;

• золу й шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця;

• не дозволяється висипати золу й шлак поблизу будівель.

• слідкуйте за станом та справністю електромережі;

• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

• не паліть у ліжку;

• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Окупанти обстріляли Харків та область: є загиблі та поранені

Близько 04:00 та 07:20 окупанти завдали кілька ударів по Київському і Салтівському районам міста Харків. Попередньо – ракетами Х-22. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Внаслідок ударів дві жінки загинули, мінімум 28 людей отримали поранення. Дані оновлюються. Зруйновані багатоквартирні житлові будинки, навчальний заклад, інша виключно цивільна інфраструктура.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Охрімівка, Землянки Чугуївського району; Хатнє, Дворічна, Масютівка, Синьківка, Петропавлівка, Берестове Куп'янського району.

Ворог завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Гранів Харківського району; Григорівка, Піщане Куп'янського району.

О 16:00 окупанти обстріляли м. Куп'янськ. Тип озброєння – САУ "Піон". Загинув чоловік, його особа та вік встановлюються. Поранень зазнав 67-річний чоловік.

Фото та деталі обстрілів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться