З Харківщини мають евакуювати деякі заклади

Ірина Верещук заявила про необхідність релокації деяких закладів з небезпечних районів Харківщини

Потрібно релокувати психоневрологічні, геріатричні й інші спеціальні заклади з небезпечних районів Харківщини та Сумщини. Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі ICTV. Вона пояснила, що така необхідність обговорювалася під час чергового засідання Координаційного штабу з питань евакуації.

За словами Ірини Верещук, на Харківщині гостро стоїть питання переміщення в безпечні регіони декількох психоневрологічних диспансерів.

"Їх треба точно вивезти і зробити це негайно", – зазначила посадовиця.

Вона поінформувала, що Мінсоцполітики отримало відповідне доручення. І уже за тиждень 6 закладів, а це понад 500 осіб, мають бути релоковані.

"Потрібно заздалегідь перемістити психоневрологічні диспансери, геріатричні й інші заклади. Щоб уникнути перевантаження мереж взимку. І водночас створити гідні умови для проживання переселених осіб", – резюмувала Віцепрем’єрка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти завдали масованого ракетного удару по Харкову

Через обстріл постраждали цивільні підприємства, на одному з яких сталася пожежа у цеху з папером. Відомо про двох загиблих. Ще декількох людей не можуть знайти через сильне загоряння. Деталі жахливого обстрілу – за посиланням.

Читайте також: Депутати Одеської міськради підтримали виділення 36 млн гривень військовим підрозділам Харківщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Одеської міської ради.

Напередодні мер Одеси Геннадій Труханов зв'язувався з командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків", бригадним генералом Михайлом Драпатим для узгодження потреб військових частин.

"Коли ми побачили ситуацію на Харківщині, у Харкові, то одразу зібралися депутатськими фракціями, щоб обговорити спроможність нашого бюджету і запропонували допомогу від Одеської громади. Ми з перших днів вторгнення на зв'язку з Харковом, але наразі там як ніколи потрібна наша допомога", - сказав Геннадій Труханов.

Також учора на онлайн-зв'язку з Одесою був мер Харкова Ігор Терехов. Він подякував одеситам за підтримку харків'ян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться