Ворожі пропагандисти знову розганяють фейк про події у Харкові

“Кракен” підірвав гранатою лосеня” – черговий російський фейк

Російські пропагандисти повідомили несамовиту історію про те, що начебто у Харкові біля місця дислокації спецпідрозділу ГУР МО “Кракен” виявили покаліченого лосеня.

Буцімто його поранило вибухом гранати – довелося витягти багато уламків, що не були схожі на снарядні. Але, на жаль, попри допомогу, лосеня загинуло.

Росіяни задаються питанням, для чого “кракенівці” таке скоїли і врочать, що таке саме розпочнуть робити з місцевими мешканцями.

picture

Насправді це чергова російська вигадка, зазначають у Харківському антикорупційному центрі.

Фотографії, використані росіянами, мають стосунок до подій на Київщині, у зоні відчуження у Чорнобилі. Там дійсно знайшли лосеня, якого намагалися урятувати протягом п’яти днів, але воно, на жаль, загинуло. Як повідомляє “Telegraf”, у лосеняти був поганий стан та серйозні проблеми з травленням.

Дитинча знайшли військові 13 травня у зоні відчуження, його мати підірвалась на російській міні. Військові звернулись до волонтерів та попросили врятувати тварину. Уже на той момент було відомо, що стан лосеняти погіршується. Його намагалися врятувати українські ветеринари та лікар диких тварин з Америки.

Проте у дитинчати дуже швидко виник кризовий стан. Аналізи виявили, що він не може засвоювати мікроелементи. 20 травня тварина померла.

“Біль, сльози… Ми не змогли допомогти вижити лосенятку. Дякуємо всім, хто був поруч і намагався допомогти”, ― йдеться у повідомленні волонтерів притулку для диких тварин Wild Animals Rescue Center.

"Цей фейк – один із низки, які російські пропагандисти штампують роками, щодо розлюднення військових ЗСУ та конкретно бійців спецпідрозділу ГУР МО “Кракен”", – пишуть розслідувачі ХАЦ.

Читайте також: Мешканців Харкова просять про допомогу для тварин з евакуації

У КП "Центр поводження з тваринами" зазначили, що до міського притулку привозять багато собак, евакуйованих з прикордонних районів Харківщини, де ворог активізував бойові дії.

Місць у вольєрах для розміщення тварин бракує, тому притулок просить харків’ян та мешканців області допомогти з будками для собак.

Привезти будку можна щодня, з 9:30 до 16:00, за адресою: пр. Гагаріна, 358.

"Якщо ви територіально знаходитеся в Харкові, працівники притулку можуть забрати її самостійно. Звертатися за тел.: (0800) 50-43-14 або (067) 920-79-04", – зазначають у КП.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться