На Харківщині евакуюють деякі установи: подробиці

Таке рішення було ухвалено на Раді оборони області

На Харківщині триває евакуація підопічних інтернатних установ. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, інформує портал "Коментарі".

Рішення щодо необхідності тимчасового переміщення підопічних похилого віку та з інвалідністю з 6 інтернатних установ були ухвалені на засіданнях Ради оборони Харківської області. Так, проводиться евакуація з Безмятеженського, Малиженського, Піски-Радьківського та Богодухівського психоневрологічних інтернатів, Богодухівського дитячого будинку-інтернату (психоневрологічне відділення) та Богодухівського геріатричного пансіонату.

"Аби убезпечити наших громадян, було вирішено провести евакуацію з інтернатних закладів, які розташовані на відстані менш як за 100 кілометрів від лінії бойового зіткнення, або менш як за 50 кілометрів від державного кордону України з рф. Ворог продовжує обстріли мирного населення, тому створюємо всі необхідні умови для  безпечного перебування в інших громадах Харківщини або за межами регіону", – розповіла Віта Ковальська.

На сьогодні вже проведено евакуацію 80 жінок Малиженського психоневрологічного інтернату, яких розмістили на території Харківської області. Також 29 підопічних Богодухівського геріатричного пансіонату переміщено до закладів Київської області. Окрім того, за погодженням з Міністерством охорони здоров’я України на Київщину евакуювали 91 підопічну з Малиженського психоневрологічного інтернату, а також з Богодухівського дитячого будинку-інтернату, куди раніше перемістили людей з Липецького психоневрологічного будинку-інтернату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог активізувався на Харківському напрямку – Генштаб

Дещо активізувалися загарбники на Харківському напрямку. На цей час  зафіксовано два бойові зіткнення. З району Бєлгорода ворожі війська били двома керованими авіабомбами по Стариці та шістьма по Вовчанську. Атаку окупантів на Старицю відбито. Поблизу Вовчанська ще триває бій.

На Куп’янському напрямку відбито чотири штурмові дії противника неподалік Синьківки, Берестового та Макіївки. Ще дві атаки продовжуються біля Петропавлівки та Новоєгорівки.

Читайте також: Серед повернених полонених є мешканці Харківщини

Серед бійців ЗСУ, Нацгвардії, прикордонників та цивільних, яких Україна сьогодні повернула з полону, є й жителі Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". За попередніми даними, повернулися двоє жителів Харкова, один житель Ізюму, одна людина з Ізюмського району й по одному з Чугуєва та Куп’янського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться