На Харківщині сталася бійка між чоловіком та представником ТЦК – у відомстві дали коментар

В Харківському ОТЦК називають це відео маніпулятивним перекрученням інформації про інцидент під час оповіщення військовозобов’язаних

У соціальних мережах поширюється відео, на  якому зафіксовано частину конфліктної ситуації між військовослужбовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки та декількома громадянами.

Інцидент стався 10 червня під час оповіщення громадян у місті Мерефа Харківської області. За даними Харківського ОТЦК та СП, військовослужбовці запропонували громадянину пред’явити  військово-облікові  документи, отримали відмову у грубій формі та запропонували дочекатись співробітників Національної поліції для подальшого з’ясування.

Після цього підійшли ще декілька громадян, можливо родичі громадянина, який відмовився називатись та надавати будь-які документи. Вони накинулись з брутальної лайкою на військовослужбовців, ображали їх гідність та завдали декількох ударів, у тому числі застосовуючи предмет, схожий на палицю. Один з військовослужбовців отримав ушкодження.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання службових обов’язків розпочато кримінальне провадження.

"Попередньо встановлено, що військовослужбовці, на яких було здійснено напад, намагалися спершу уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися.

Саме ця частина конфлікту зафіксована на оприлюднених відео. Фрагменти відео щодо ситуації, зазначеної вище, відсутні", – зазначають в ОТЦК.

За фактом цього інциденту призначено службову перевірку, розпочато досудове розслідування органами Національної поліції. Командування надає повне сприяння роботі правоохоронних органів.

"Нагадуємо, військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час і перебувають під захистом закону. Будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір, напад – матимуть неминучі наслідки, правопорушники нестимуть відповідну адміністративну чи кримінальну відповідальність". – зазначили у Харківському ОТЦК та СП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харківські поліцейські затримали 37 людей: що відбувається

Особовим складом ГУНП в Харківській області проводиться робота з попередження та недопущення порушень публічного порядку на території обслуговування. Посилене патрулювання територіальних громад щодо дотримання вимог режиму воєнного стану.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставили для перевірки 37 громадян.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться