Коригувала удари по Харкову – що буде місцевій мешканці

Передавала дані про наслідки обстрілів з боку зс рф — у Харкові викрито коригувальницю

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 55-річній жінці за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканка Харкова, яка працювала охоронницею, коригувала ворожі обстріли. Маючи стійкі антиукраїнські погляди, жінка долучилася до Telegram-каналу, який адмініструють представники російських спецслужб, і передавала дані про розташування особового складу та озброєння наших захисників.

Також жінка надсилала ворогу інформацію про наслідки повітряних атак на Харків. Ці дані в подальшому військові рф використовували для планування нових ударів по місту.

Крім того, підозрювана ділилась у коментарях мрією про те, що Харків, який нібито чекає так званого "звільнення", "будет освобожден к 2025 году". Також жінка бідкалась, що "СВО не получается из-за предателей" та висловлювала турботу про російських окупантів: "мы верим в вас, любим, берегите себя".

Правоохоронці зібрали необхідну доказову базу і викрили зрадницю. У жінки вилучено мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області судитимуть колишніх військовослужбовців ТЦК

Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки.

Таким чином обвинувачені викрали газового конденсату, який належить Філії УПГГК АТ "Укргазвидобування", на загальну суму понад 400 000 грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться