У Харкові назвали нову вартість «ухилення» від мобілізації

Викрито підприємця з Харкова, який виготовляв фальшиві документи для ухилення від мобілізації

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 42-річному чоловіку у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, шляхом підроблення документів (ч. 1 ст. 114-1, ч. 1 ст. 358 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Фігурант кримінального провадження — підприємець, який мав у оренді у Харкові інтернет-кафе. Проте він вирішив організувати схему "тіньового заробітку".

За даними слідства, з березня 2024 року чоловік виготовляв фальшиві документи відповідного районного військового комісаріату про непридатність до військової служби з відміткою про виключення з військового обліку у тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного.

У випадку зупинки на вулиці представниками ТЦК та СП "клієнти" пред’являли їм фейкові документи і уникали отримання повісток.

За "послугу" харків’янин оголошував суму в розмірі 900 доларів США.

Правоохоронці викрили чоловіка у Харкові.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — ГВ ВБ СБУ.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині чоловіка збила електричка: він йшов по коліям

16 червня близько 05:05 до поліції надійшло повідомлення про те, що на вихідних стрілках залізничної станції Сахновщина Південної залізниці електропотягом сполученням "Краматорськ–Херсон" травмовано місцевого 21-річного мешканця, який йшов по коліям. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Що з чоловіком – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові будуть перебої з водою: адреси

КП "Харківводоканал" у середу, 19 червня, проведе планово-попереджувальні роботи на водопровідній насосній станції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Де не буде води – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться