Про Харківську область розганяють новий фейк

Для чого ru-пропаганда поширює фейк про обстріли Харківщини ЗСУ нібито «під Саміт миру»

Ворожа пропаганда у своїх спробах дискредитувати Україну в контексті Саміту миру доходить до абсурду, звинувачуючи наших військових в обстрілах підконтрольних Україні населених пунктів Харківщини нібито для інформаційної підготовки до цієї події. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації, інформує портал "Коментарі". 

Також тут застосовується технологія розколу суспільства через такі дезінформаційні меседжі: 

- "ЗСУ не шкода обстрілювати жителів Харківщини, бо вони чекають на росію".

- "місцеве населення знає, що їх обстрілюють ЗСУ, однак не говорить про це через страх репресій". 

"Насправді Україна не обстрілює свої території. Водночас рф систематично використовує цивільне населення у досягненні своїх цілей, зокрема, перешкоджаючи евакуації із зон активних бойових дій. Подібні заяви є фейком, мета якого – демонізувати Україну в очах жителів прифронтових регіонів", – зазначають у ЦПД.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Близько 50 тисяч людей без світла та складна робота бізнесу – у ХОВА розповіли про актуальну обстановку

Наразі через дії ворога близько 50 тисячі жителів області без електропостачання. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Як ускладнюється робота для бізнесу в Харківській області – читайте за посиланням.

Читайте також: На Харківщині затримують десятки людей

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 80 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевіряють транспортні засоби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться