Судитимуть екс-керівника Харківського авіазаводу – НАБУ

Понад 2,3 млн дол. США і пів мільйона євро збитків Харківському авіазаводу: скеровано до суду

НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно колишнього керівника Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, який заподіяв заводу збитків у розмірі понад 36 млн грн.

Слідство встановило два епізоди злочинної діяльності експосадовця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НАБУ.

Епізод 1

Впродовж 2013-2015 рр. посадовець забезпечив переведення держпідприємством 553,24 тис. євро та понад 1,93 млн дол. США (загалом близько 30 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину) комерційній компанії за нібито агентські послуги при продажі за кордон товарів військового призначення, вироблених на потужностях Харківського авіаційного заводу. Однак, як з’ясували детективи, жодні агентські послуги зазначеною компанією державному підприємству не надавалися.

НАБУ і САП спільно з УСБУ у Харківській області повідомили посадовцю про підозру у липні 2021 року. Кваліфікація: ч. 5 ст. 191 КК України.

Епізод 2

У вересні 2014 року посадовець вступив у змову зі своїм знайомим з метою заволодіння коштами держпідприємства. Він підписав контракт з підконтрольною його пособнику іноземною компанією на постачання заводу двох авіаційних систем та забезпечив переведення держпідприємством 472 тис. дол. США (близько 6 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину) передоплати. Ці кошти спільники згодом привласнили, а для приховування своїх злочинних дій підписали додаткову угоду до контракту про неможливість постачання систем у раніше обумовлені строки.

Про підозру за цим епізодом НАБУ і САП разом з УСБУ у Харківській області повідомили експосадовцю 23 березня 2023 року. Кваліфікація: ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України.

Оскільки місцеперебування особи не встановлено про підозру за обома епізодами йому повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Також наявна інформація, що підозрюваний добровільно обійняв посаду "заступника голови з питань інфраструктури" окупаційної адміністрації Запорізької області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині горіло хлібне поле (ФОТО)

Сьогодні, 1 липня близько 16:00 ворог завдав удару по стиглому пшеничному лану поблизу с. Карасівка Золочівської громади Харківської області, навмисно намагаючись знищити майбутній врожай. Трапилась пожежа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. Подробиці – за посиланням.

На Харківщині видаватимуть хліб та продуктову допомогу



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться