Як країна-агресор зомбує дітей окупованої Харківщини – Центр протидії дезінформації

Окупанти звозили дітей з ТОТ Харківщини до Криму

рф продовжує використовувати дітей з окупованих територій для своєї пропаганди. Зокрема, поширюються фото з поїздки до Криму, організованої для дітей з окупованої Харківщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації РНБО України.

Пропагандисти розповідають, що діти відвідали низку радянських пам’яток на окупованому півострові, а також розгорнули так званий "російський прапор Харківської області" на вершині гори Ай-Петрі. 

У ЦПД зазначають, що використовуючи дітей у своїй пропаганді, рф намагається реалізувати декілька цілей: 

Формування лояльності до окупаційного режиму серед представників молодого покоління.

Легітимізація окупації через створення ілюзії піклування про місцеве населення.

Просування наративу про нібито прагнення жителів Харківщини бути у складі рф.

"Подібні акції ворог використовує для ідеологічної обробки населення. Залучаючи дітей з ТОТ до пропаганди, рф порушує їхні права та норми міжнародного законодавства", – наголошують у ЦПД.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Лозовій мешканець прикинувся волонтером та ошукав військовослужбовця ЗСУ

Мешканець міста Лозова в листопаді 2022 року випадково зустрівся зі своїм знайомим, який є військовослужбовцем ЗСУ. У ході розмови захисник повідомив, що є потреба в квадрокоптері для виконання завдань під час бойових дій.

25-річний чоловік швидко "зорієнтувався" та зазначив, що займається волонтерською діяльністю і може допомогти в цьому. В ході подальшого листування в месенджері він розказав, що має в наявності коптер і, щоб отримати його, необхідно переказати передоплату в розмірі 30 тисяч гривень. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: У Харкові та області через обстріли без газу залишилися десятки будинків. Що зробили газовики та яка ситуація з газом по області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться