Підозра у колабораціонізмі: житель Харківщини працював на окупантів

За свою діяльність на користь окупаційної влади чоловік може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років

Правоохоронці повідомили про підозру 48-річному жителю Ізюмського району. Чоловік обвинувачується у колабораційній діяльності, а саме у добровільній співпраці з ворогом під час окупації селища Савинці. Про це повідомили в Поліції Харківської області.

Згідно з інформацією слідства, у червні 2022 року підозрюваний обійняв посаду "старшого інспектора дєжурного" у так званій тимчасовій цивільній адміністрації м. Балаклія, створеній російськими окупантами. Фактично він виконував обов'язки охоронця адміністративної будівлі та майна, що там зберігалося, а також здійснював пропускний режим, контролюючи доступ до приміщення.

За свою діяльність на користь окупаційної влади чоловік може отримати покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Наразі триває досудове розслідування, мета якого - встановити всі обставини злочину та зібрати достатньо доказів для передачі справи до суду.

“В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Раніше “Коментарі” писали, що у Куп’янську, що на Харківщині, 46-річній жінці було заочно повідомлено про підозру у колабораціоністській діяльності.  Жінка, яка працювала в окупаційній адміністрації, може бути позбавлена права обіймати посади на строк до 15 років із можливістю конфіскації майна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться