Незаконний обіг зброї на Харківщині: затримано чоловіка, який продавав кулемет через пошту

Кулемет за 50 тисяч: прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який збував зброю через інтернет

60-річний мешканець Дніпропетровщини опинився за ґратами за звинуваченням у незаконному продажі кулемета через мілітарний аукціон. Чоловік намагався приховати свою діяльність, розібравши зброю на частини та відправивши її двома посилками, але це не допомогло йому уникнути арешту. Про це повідомили в Харківський обласній прокуратурі. 

За даними Ізюмської окружної прокуратури, підозрюваний опублікував оголошення про продаж кулемета MG-34 калібру 7.92 мм на спеціалізованому сайті. Він домовився з покупцем з Ізюма про ціну у майже 50 тисяч гривень та отримав гроші на банківську картку.

Щоб не викликати підозр, чоловік розібрав кулемет на частини та відправив його двома посилками з різних відділень пошти. Проте, правоохоронці викрили його схему та затримали.

За результатами судово-балістичної експертизи, відправлені предмети після збирання становлять бойову нарізну вогнепальну зброю, придатну для стрільби.

“Підозрюваному вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (зберігання, придбання та збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу). За клопотанням прокуратури його взято під варту. Наразі правоохоронці встановлюють походження зброї та можливих спільників підозрюваного. Досудове розслідування триває”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що у Харкові викрито посадовця районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який вимагав хабар від популярного місцевого ресторану. За 1500 доларів США та постійну знижку у закладі він обіцяв не мобілізувати працівників та відвідувачів, а також забезпечити їх фіктивними документами про відстрочку від служби. Про це повідомили Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться