Харків: підпільний цех виробляв фальшивий "елітний" алкоголь на мільйони

Викрито підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю на Харківщині: збитки оцінюються у понад 6 мільйонів гривень

У Харкові на лаву підсудних відправлять трьох чоловіків, які організували масштабне підпільне виробництво фальсифікованого алкоголю під виглядом відомих світових брендів. Зловмисники перетворили звичайний склад на справжній завод, де виготовляли горілку, коньяк, віскі та інші напої, нехтуючи всіма стандартами якості та безпеки. 

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, підпільний бізнес процвітав протягом 2023 року. Ділки реалізовували свій фальсифікат через роздрібну та оптову мережу по всьому Харкову та області, завдаючи значних збитків як покупцям, так і легальним виробникам.

Під час обшуків у підпільному цеху правоохоронці вилучили понад 45 тонн спирту, більше 11 тисяч літрів готової "продукції" на суму понад 6 мільйонів гривень, а також обладнання, тару, транспорт та інші речові докази.

Тепер правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Справу розглядатиме Жовтневий районний суд м. Харкова.

“Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) на Полтавщині викрили масштабну схему незаконного виробництва та збуту тютюнових виробів. Харків'янин перетворив власний будинок на склад контрафакту, завдавши державі збитків на понад 4 мільйони гривень. Про це повідомили в БЕБ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться