У Харкові затримано підпалювачів авто військового ЗСУ

Підпалили автомобіль військовослужбовця ЗСУ — викрито двох харків’ян

У Харкові затримано двох чоловіків, які за завданням російської спецслужби підпалили автомобіль військовослужбовця ЗСУ. Зловмисники отримали завдання через месенджер Telegram та підпалили автівку Jeep Grand Cherokee в ніч на 1 серпня. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

 

Деталі злочину

30-річний та 47-річний харків'яни наприкінці липня встановили контакт зі співробітником російської спецслужби через Telegram. Вони отримали завдання підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ та 1 серпня близько 2 години ночі підпалили автівку Jeep Grand Cherokee на проспекті Байрона у Харкові. Після цього чоловіки втекли з місця події, але були оперативно ідентифіковані та затримані правоохоронцями.

Розслідування та запобіжні заходи

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова чоловікам повідомлено про підозру за фактами перешкоджання законній діяльності ЗСУ та умисного знищення чужого майна. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

picture

Наразі перевіряється причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів на території Харкова, вживаються заходи для встановлення осіб, на замовлення яких підозрювані вчиняли протиправні дії, та інших обставин.

Нагадаємо також, що харківські правоохоронці викрили та затримали 18-річного молодика, який підозрюється у підпалі автомобіля військовослужбовця. Чоловік, спокушений обіцянкою легкого заробітку, "полював" на автівки захисників, обираючи їх за камуфляжним забарвленням. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться