Експоліцейську з Куп'янська оголосять у розшук: що вона скоїла

Перед деокупацією Харківщини колишня поліцейська отримала “підвищення”

У Харківській області оголосили про підозру колишній поліцейській. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківській обласній прокуратурі. 

У прокуратурі пояснили, що її підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, влітку 2022 року підозрювана, перебуваючи в захопленому російськими військовими м. Купʼянськ, перейшла на бік ворога. На той момент вона обіймала українську посаду, а саме була інспекторкою з ювенальної превенції сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.  

Жінка працювала на окупаційну владу і стала “и.о. оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних” в “Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области”.  

Зрадниця займалась оформленням процесуальних документів відповідно до російського законодавства. Найчастіше вона вимагала “пояснення” у місцевих мешканців, завуальовано вишукуючи проукраїнськи налаштованих громадян. Під її підозрою були різні люди: від 16-річного неповнолітнього до 84-річної бабусі.   

Крім того, під час “Першого дзвоника” вона охороняла ліцей у Купʼянську, щоб свято пройшло “в русском духе”.  

Перед деокупацією Харківщини жінка отримала нову посаду — “старшего инспектора (по делам несовершеннолетних) отделения по делам несовершеннолетних отдела участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)”.  

За роботу на окупантів вона щомісяця отримувала 50 тисяч російських рублів.  

Наразі підозрювана переховується від українського слідства на території рф, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.   

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час обстрілу у Харківській області постраждав поліцейський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться