Двоє маленьких дітей отруїлися на Харківщині: де мати брала воду

Отруєння нітратами у Харківській області

У Харківській області  зареєстрований другий у поточному році випадок отруєння дитини нітратами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Внаслідок вживання води з понаднормативним вмістом нітратів з джерела нецентралізованого водопостачання (колодязь) місячна дитина, яка мешкає на території Харківського району, у важкому стані була госпіталізована до відділення реанімації та інтенсивної терапії КНП ХОР "Обласна дитяча клінічна лікарня".

Цю інформацію 8 серпня Суспільне Харків підтвердила староста Хролів Тетяна Жукова.

"Одна дитина — немовля, другій — два рочки. Отруїлися нітратами. Це сталося після 5 серпня. Обидві дитини у задовільному стабільному стані", — розповіла Жукова.

За  даним фактом фахівцями ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" проведено епідеміологічне розслідування.

Результати лабораторних досліджень води колодязя, з якого мати малюка брала воду, виявили перевищення вмісту нітратів у 1,5 рази в порівнянні з нормативним показником (75 мг/дм3 при нормі 50 мг/дм3).

У медзакладі вкотре нагадують батькам про небезпеку вживання води з будь-яких колодязів для вигодовування дітей до 3-х років та задоволення їх питних потреб.

Це пов’язано з природно обумовленим високим вмістом нітратів у підземних водоносних горизонтах на території Харківської області та особливостями функціонування організму немовлят. Як для пиття, так і для приготування молочних сумішей та іншої їжі, необхідно використовувати виключно фасовану воду, призначену для дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Під Харковом помітили масовий мор риби

Правоохоронними органами внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У медіа стала ширитись інформація про масовий мор риби у річці Студенок в селі Хроли Харківського району. У ході огляду місця події спільно зі слідчими поліції та представниками контролюючих органів, а саме спеціалістами екологічної інспекції відібрано проби води для проведення відповідних досліджень. Вилучену в ході огляду рибу направлено в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться