54-річний мешканець Харківщини не з’явився у військкомат: що йому присудили

За ухилення від призову на військову службу чоловік проведе три роки за ґратами

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Куп’янської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 54-річного чоловіка в ухиленні від призову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що мешканець селища Шевченкове Куп’янського району у вересні минулого року, будучи військовозобов’язаним, після проходження ВЛК був визнаний придатним до військової служби. Однак, отримавши в листопаді повістку, він без поважних причин не з’явився у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого проходження служби.

При цьому обвинувачений належним чином був повідомлений про наслідки відмови бути призваним та проходити військову службу під час мобілізації, оголошеної Указом Президента України.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Обвинувальний вирок виніс Орджонікідзевський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Військком-хабарник попався на гарячому: вимагав гроші від ресторану за "бронь" відмобілізації

У Харкові викрито посадовця районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який вимагав хабар від популярного місцевого ресторану. За 1500 доларів США та постійну знижку у закладі він обіцяв не мобілізувати працівників та відвідувачів, а також забезпечити їх фіктивними документами про відстрочку від служби. Про це повідомили Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться