На Харківщині перевірили радіаційний фон: що виявили

Через пожежу на ЗАЕС було занепокоєння щодо витоку радіації

У Харкові та області перевірили радіаційний фон. Про це повідомили у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, інформує портал "Коментарі".

Радіаційний фон (мкР/год) по Харківщині станом на 9:00 12 серпня становить:

Золочів - 12

Харків - 12

Богодухів - 10

Коломак - 12

Великий Бурлук - 13

Печеніги - 10

Слобожанське - 10

Куп’янськ - 11

Красноград - 11

Лозова - 10

Ізюм - 14

Всі показники у межах норми, зазначають в центрі з гідрометеорології. Нагадуємо, що контрольний рівень радіаційного фону до 25 мкР/год.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

Зазначимо, увечері 11 серпня мешканці Нікополя помітили пожежу на території ЗАЕС. Як повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, попередньо росіяни запалили велику кількість шин у градирнях ЗАЕС. Ймовірно, вони це зробили з метою провокації чи залякати українців. Як відомо, російська армія захопила Запорізьку АЕС у березні 2022 року за кілька днів після повномасштабного вторгнення. Наразі на території ЗАЕС знаходиться місія МАГАТЕ, яка днями повідомляла про пожежі навколо атомної станції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться