У Харкові сталося два випадки клінічної смерті: що робили медики

Двом харків’янкам стало зле, через що настала клінічна смерть

У Харкові дві бригади Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надали допомогу двом літнім жінкам, які впали у стан клінічної смерті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію медичної установи.

Два випадки сталися в один день, у неділю, 18 серпня.

У першому випадку після обіду у 76-річної харків’янки внаслідок порушення ритму сталась клінічна смерть. Завдяки високопрофесійній та злагодженій роботі бригади ЕМД 711 у складі фельдшера Владислава Бут та водія Леоніда Суслова життя жінки було врятовано.

Вже близько 19 години вечора бригадою ЕМД 403 у складі лікаря лікаря Долженко Е.А, фельдшера Раєвського Д.С, водія Лукʼянова Д.О було врятовано життя ще однієї жінки 84 років.

Клінічна смерть у жінки сталась внаслідок гострого набряку легень. Після відновлення серцево-легеневої діяльності, хвору було шпиталізовано до лікувального закладу.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові чоловік тонув у річці: хто його врятував

Днями патрульний Олександр Пенський гуляв разом із дружиною та донькою неподалік міського пляжу у Харкові. Раптом він почув крики про допомогу. У річці, за декілька десятків метрів до берега, поліцейський побачив чоловіка, який ледь тримався на воді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Часу зволікати не було, тому, не роздумуючи, Олександр кинувся у воду. Він доплив до чоловіка, обхватив його за шию та почав відтягувати до берега. Уже за декілька хвилин вони були в безпеці. Згодом врятований розповів, що заплив занадто далеко, але сил далі триматися на воді вже майже не залишилося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться