На ремонті ліцею у Краснограді під час війни могли вкрасти майже 1,9 мільйона гривень

Судитимуть групу осіб на чолі з експосадовцем однієї з селищних військових адміністрацій

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього посадовця військової адміністрації та бухгалтера за фактом заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), підприємцю також інкриміновано вказану статтю та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у липні 2023 року між КУ "Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради" та фізичною особою-підприємцем укладено договір підряду. Угода стосувалась капітального ремонту покрівлі одного з ліцеїв у м. Красноград.

Підприємця до тендеру "залучив" його знайомий — на той момент діючий посадовець однієї з селищних військових адміністрацій на Харківщині. Саме він організував схему "заробітку" на ремонті навчального закладу.

Фактично ФОП-підрядник взагалі не відвідував вказаний об’єкт будівництва. Повністю роботи по ремонту покрівлі освітнього закладу виконані не були.

Проте до офіційних документів він вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робі та їх вартості. Все оформити та уникнути відповідальності допомагала третя фігурантка — знайома ділків, яка працює бухгалтеркою приватного підприємства на Тернопільщині.

Її роль полягала в "правильному" написанні фінансових документів. Крім того, жінка консультувала підприємця з питання виведення грошей.

Група осіб незаконно заволоділа майже 1,9 млн гривень бюджетних коштів: це підтверджено низкою проведених експертиз, зазначають у прокуратурі.

Обвинувальний акт направлено до Красноградського районного суду Харківської області.

Санкція статтей, які інкримінують обвинуваченим, передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводив СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться