У Харкові попрощалися з двома викладачами

Пішли з життя два викладача університетів Харкова

У віці 65 років помер відомий науковець, викладач Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, професор, доктор юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Олександр Васильович Сердюк. Про це повідомили на сторінці університету, інформують "Коментарі. Харків".

picture

Олександр Сердюк Із 1987 р. обіймав посади асистента, викладача, доцента, професора кафедри соціології та політології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Із жовтня 2000 р. працював в Інституті вивчення проблем злочинності Національної академії правових наук України.

Бібліографія О.В.Сердюка налічує понад 100 наукових та навчально-методичних публікацій, в тому числі монографій, підручників та навчальних посібників. Напрями основних наукових досліджень – міжнародне право прав людини; практика міжнародних судів як джерело права; універсальні та регіональні системи захисту прав людини; Європейська конвенція з прав людини та національні системи захисту прав людини; право Ради Європи.

Олександр Сердюк брав активну участь у законотворчій діяльності. Він входив до складу робочих груп з підготовки законопроектів щодо боротьби з корупцією.

О.В.Сердюк – лауреат Премії імені Ярослава Мудрого (2012, 2015 р.р.), нагороджений відзнакою Генерального секретаря Ради Європи (2004), почесною грамотою ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (2018 р.).

Також Національний технічний університет "Харкiвський полiтехнiчний iнститут" повідомив про те, що 26 січня 2024 року пішов з життя видатний науковець Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки професор кафедри "Автоматизація та кібербезпека енергосистем" Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ "ХПІ" Олег Герасимович Гриб.

picture

Йому було 76 років. Вчитель із великої літери, Олег Герасимович, присвятив усе своє життя науці та викладанню, пройшовши усі сходинки педагогічного та наукового зростання від аспіранта до завідувача кафедри.

Чисельний колектив Харківського Політеху висловлює щирі співчуття близьким та рідним Олега Герасимовича.

Прощання з викладачем відбулося сьогодні, у вівторок, об 11:00 у Харківському крематорії.

Детальніше про життєвий шлях Олега Герасимовича – читайте за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

Депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують міжнародні партнери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться