На харківській залізниці виявили порушення: що викрило слідство

У прокуратурі зазначають, що була завищена площа земельних ділянок на понад 125 га

Посадовицю регіональної філії “Укрзалізниці” викрили у службовій недбалості - вона спричинила збитки державі у розмірі майже 2 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Посадовиці повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Слідство встановило, що наприкінці 2020 року між регіональною філією “Південна залізниця” АТ “Укрзалізниця” та полтавським підприємством було укладено договір про надання послуг. Йшлося про розробку документації із землеустрою, яка була необхідна для формування земельних ділянок та державної реєстрації права постійного користування земельними ділянками АТ “Укрзалізниця”. Визначені земельні ділянки розташовані на території двох областей — Харківської та Полтавської. Загальна площа земельних ділянок - майже 675 га.  

Посадовиця структурного підрозділу “Служба з управління майновими та земельними ресурсами” регіональної філії була відповідальною за укладення вказаного договору. Зараз вона вже фігурантка у кримінальному провадженні.

У прокуратурі пояснили, що жінка не погодила зі структурним підрозділом “Служба капітальних вкладень” регіональної філії залізниці правильність складання договірної ціни на виконання ремонтних робіт. Це призвело до неправильного зазначення розрахункових показників за 1 га у кошторисах вартості послуг на замовлені роботи.  

По документах у підозрюваної проходили земельні ділянки площею майже 804 га. У прокуратурі зазначили, що вона свідомо завищила їхню площу на понад 125 га. Це призвело до необґрунтованого перерахування на банківський рахунок полтавської компанії коштів у сумі майже 2 млн грн. 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. 

Посадовиці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виявили фінансові махінації у пологовому будинку




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться