Дідусь з онуком на Харківщині зробили «бізнес»: їх зупинили правоохоронці

Вилучено безакцизного спиртного та цигарок на суму майже півтора мільйона гривень: поліція викрила двох чоловіків у незаконному збуті підакцизних товарів

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам за фактом зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2023 році э дідусь разом з 25-річним онуком організували "бізнес" — незаконно виготовляли алкоголь для подальшої реалізації. Вони облаштували "цех" у гаражному кооперативі у селищі Солоницівка — саме у цьому населеному пункті і проживають чоловіки.

Серед основної "продукції": горілка та коньяк, яку "бізнесмени"  розливали у тари ємність 5 або 10 літрів.

Здебільшого підозрювані займались роздрібною торгівлею: продавали фальсифікований алкоголь "клієнтам" з Харківського району.

За попередніми даними, щомісяця "бізнесмени" збували 100-150 літрів фальсифікату.

Поліцейські провели шість санкціонованих обшуків за місцями незаконного збуту товару. В результаті вилучено понад 10 800 пачок тютюнових виробів, більш ніж 1600 літрів речовини з характерним запахом спирту, обладнання для виробництва алкогольних напоїв, пів сотні упаковок лікеро-горілчаних виробів невідомого походження типу "bag-in-box" відомих торгових марок по три літри кожна, чорнові записи, мобільні телефони, гроші.

Вилучено продукції на загальну суму 1 491 860 гривень.

30 січня слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури та оперативного супроводу 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НП України повідомили зловмисникам про підозру за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 5 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов задекларував свою зарплату та майно: подробиці

Мер Харкова Ігор Терехов подав декларацію про доходи за 2022 рік у передостанній день подання декларацій чиновниками за 2021-2022 роки – 30 січня. У своїй декларації мер зареєстрував також і сина Андрія. Так, згідно декларації Ігор Терехов орендує квартиру у Харкові площею 101 м2, має у спільній з матір’ю власності квартиру у Харкові площею 69,8 м2, а також його син Андрій має право на проживання в будинку в Іспанії, яким володіє українець Ясинський Олександр Петрович.

У червні 2023 року в ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода" Ігор Терехов розповів, де перебувають його діти. У Терехова троє синів: старший 1995 року народження, середній – 2003 року і найменший – 2006-го. Відтак, двоє старших синів харківського міського голови є повнолітніми. За словами мера, вони не живуть у Харкові.

Яку зарплату отримував мер у 2022 році, на чому їздить та скільки зберігає готівки – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться