Водійське посвідчення за сім тисяч гривень: у Харкові затримали організовану злочинну групу

Продавали фіктивні водійські посвідчення — справу стосовно шістьох членів організованої групи передано до суду

Шість осіб на Харківщині будуть судити за фактами виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання та підроблення офіційних документів з голографічними захисними елементами, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році 44-річний чоловік, який на той момент перебував у місцях позбавлення волі, і 40-річна жінка розробили схему незаконного заробітку, яка полягала у виготовленні та подальшому збуті підроблених офіційних документів. Спеціалізувалися ділки на підробленні водійських посвідчень, свідоцтв про закінчення навчання в автошколі, технічних паспортів, а також документів, необхідних для розмитнення автотранспорту.

До протиправної діяльності також були залучені  й інші виконавці, зокрема молодик, який раніше вже був судимий за вчинення аналогічних злочинів і мав необхідні навички та досвід, жінка і ще двоє чоловіків.

Ділки шукали клієнтів, розміщуючи в соціальних мережах оголошення про виготовлення в короткий строк офіційних документів різного виду, зокрема посвідчень водія. Після обговорення деталей та отримання оплати зловмисники надсилали замовникам підроблені документи з імітацією захисних голографічних елементів. 

Підроблені документи обвинувачені збували по всій території України. Вартість одного посвідчення складала 7 тисяч гривень. 

У ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено докази протиправної діяльності, зокрема спеціальне обладнання та матеріали, макети, штампи тощо.

Обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду м. Харкова. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

18-річний хлопець з Харківщини зміг "заробити" понад мільйон гривень, втілювавши шахрайську схему.

Хлопець створив інтернет-магазини та продавав неіснуючі товари. Люди пересилали йому передплату, проте товару не отримували. Як затримали шахрая, на яких сайтах він працював та що йому за це буде – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться