У Харкові встановлять модульні будинки для постраждалих через нічний обстріл

Пошуково-рятувальна операція триває

Пункт допомоги мешканцям Немишлянського району, які постраждали внаслідок нічної атаки ворожих безпілотників, розгорнули в гімназії №21 (вул. Тракторна, 3/12).

Про це сьогодні, 10 лютого, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Як повідомлялося раніше, у наслідок влучання "шахедів" по нафтобазі стався витік пального, що призвело до пожежі в приватному секторі. Повністю згоріли 15 житлових будинків. Семеро харків’ян загинули, у тому числі троє дітей та двоє літніх людей.

Мер зазначив, що 57 осіб вдалося врятувати. Зараз їм надається необхідна допомога.

"Усім, хто опинився без даху над головою, запропонували поселитися в гуртожитках. Також організували штаб збору та видачі допомоги у 21-й гімназії. Адже у людей фактично нічого не залишилось. Є потреба в будівельних матеріалах, в одязі, засобах особистої гігієни. Крім того, вже домовилися з міжнародними фондами про встановлення мобільних будинків, які вони нам передадуть", - повідомив Ігор Терехов.

Мер зазначив, що пошуково-рятувальна операція триває. На місці трагедії працюють співробітники ДСНС, поліції та прокуратури, а також комунальні служби. Зокрема, тривають роботи з відновлення електропостачання. За словами міського голови, без світла зараз залишаються 1030 будинків, більшість - у приватному секторі. Тепло- та водопостачання є в усіх будинках.

У Немишлянському районі працівники КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" усувають наслідки атаки безпілотниками.

Зокрема, комунальники закривають віконні контури та двері пошкоджених житлових будинків, усувають аварійність покрівель. Роботи тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Родина згоріла заживо": слідчій розповів страшні подробиці ночі в Харкові

Старшому Льоші було сім років, середньому Михайлу – чотири роки, найменший -  Павло, йому було десять місяців. Подробиці загибелі розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Під час тривог батьки з дітьми ховалися у підвалі. Але цього разу на подвір'я увірвалося полум'я. Коли родина побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини та паливо.

"Всі семеро опинилися у вогняній пастці. Попередньо встановили, що старший та молодший хлопчики були біля мами. А середній Михайло завжди бігав за татом. Чоловік ймовірно, знепритомнів першим, а малий - забився в куток, сам в кухні. Там ми його і знайшли.

Матір з двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах.

Всі вони дуже сильно обгоріли і для остаточних висновків знадобиться ДНК – експертиза", – зазначив головний слідчий області.

Нагадаємо, що з 22:46 окупанти завдавали ударів по Харкову дронами-камікадзе типу "Shahed". Влучання зафіксували у Немишлянському районі міста. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Уражена цивільна інфраструктура. Виникло кілька масштабних пожеж. 15 житлових приватних будинків вщент згоріли. Ліквідація наслідків триває, пожежі локалізовані.

Внаслідок ударів загинули семеро людей, серед них троє дітей. Станом на зараз – троє поранених.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться