Клінічна смерть у 28 років сталася на Харківщині: що робили медики

Медики екстренки Харкова 10 лютого врятували одразу два життя

10 лютого медикам КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" надійшов виклик до чоловіка 28-ти років і по прибуттю було констатовано клінічну смерть внаслідок раптової зупинки кровообігу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію медичної установи.

Бригадою ЕМД 410 у складі фельдшера Сапронової Анастасії Сергіївни, фельдшера Корчака Данила Руслановича, водія Ножа Сергія Анатолійовича було успішно проведено реанімаційні заходи, у результаті яких було відновлено вітальні функції чоловіка.

Також у цей день надійшов екстрений виклик до жінки 77-ти років, по прибуттю було  констатовано гострий інфаркт  міокарда STEMI. Кардіогенний шок. Через 20 хвилин раптова зупинка кровообігу.

Успішну реанімацію проведено бригадою ЕМД 809 у складі лікаря з МНС Ткачук Олесі Антонівни, фельдшера Гудім Геннадія Анатолійовича та водія Зубчик Сергія Євгенійовича.

Хворих шпиталізовано до лікувальних закладів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Після обстрілу 9 лютого по нафтобазі Харкова стався виток нафтопродуктів в екосистему

9 лютого у Харкові ворожі безпілотники влучили в одну з нафтобаз в Немишлянському районі міста, внаслідок чого сталася масштабна пожежа на самій базі, а також згоріла ціла вулиця – близько 15 будинків, де загинули семеро людей, серед них троє дітей.

Вже пізніше у соцмережах почали публікувати фото річки, де помітні сліди нафтопродуктів. Почалися перевірки даного факту. За даними Державної екоінспекції виток небезпечної речовини стався в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків.

Учора ввечері Харківська обласна військова адміністрація опублікувала офіційне повідомлення щодо "екологічної катастрофи", про яку пишуть у соцмережах – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться